top of page
  • johannebuus

Når man vander rødderne - en sæson i undervisningens tegn!

Dette er en mere personlig opdatering end jeg hidtil har praktiseret. Fordi:

Siden oktober 2022 har jeg været fastansat som tværfløjtelærer på Vejle Musik- og Kulturskole - i lidt af en drømmestilling hvis du spørger mig direkte!

Jeg har fået 2 faste dage som er fyldt til randen med unge mennesker, kollegaer, sammenspil og orkester, på en arbejdsplads hvor der er plads til projekter og tværfaglige samarbejder med de andre undervisere på kulturskolen.


Derudover har jeg vikarieret på Kolding Kulturskole og MGK-syd hvor jeg har haft fornøjelsen af to ivrige 1.års MGK-fløjter helt op til deres årsprøve.


Jeg har aldrig undervise så meget som jeg har gjort de sidste 9 måneder, og jeg har brugt oceaner af energi på at være en fed underviser for alle mine elever.

Efter mange år med skiftende vikariater kan jeg dog tydeligt mærke en øget motivation ved tanken om at gense de samme elever efter sommerferien, og bygge videre på den udvikling vi allerede er i gang med. Det er lidt ligesom at vande potteplanter; Jeg glæder mig hver uge til at se hvad der er spiret eller vokset siden sidste uge.


Jeg ved godt at det er en cliché at man selv bliver en bedre musiker af at undervise, men på mange måder er der jo for det meste en universel sandhed i clichéerne. Og jeg mærker en strøm inspiration til selv at øve og en ren glæde ved musikken når jeg bruger et par dage om ugen på at indvi unge mennesker i alle aldre i musikkens verden.


Men det er også på grund af alt denne undervisning at der ellers har været stille i kalenderen, da koncerter og projekter er blevet sat delvist på pause i denne periode, så jeg kunne fokusere på at lære de mere end 22 nye elever at kende, samt finde hoved og hale i en ny arbejdsplads.


Fortvivl dog ikke, jeg har også brugt en del energi på at forberede nogle projekter som bliver offentliggjort efter ferien - heriblandt kan jeg nævne: Aarhus Folk Festival (som jeg nu er blevet bestyrelsesleder for), en debut EP med et af mine ensembler, en forstilling med Klima som hovedfokus og en kammermusikfestival som jeg endnu ikke kan afsløre for meget af og så har jeg arbejdet med egne kompositioner!


Så man kan sige at jeg har vandet lidt i hele haven de sidste 9 måneder, og jeg glæder mig til at se de forskellige projekter og indsatser spire frem det næste lange stykke tid!


Jeg vender stærkt tilbage efter ferien, med nye koncerter, projekter og ny inspiration.

15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page