top of page

lør. 21. jan.

|

Aarhus

Svanesang i Skt. Lukas

Svanen er på vingerne igen - denne gang spiller vi 3 forestillinger i et af de smukkeste kirkerum i Aarhus: Skt. Lukas Kirke.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Svanesang i Skt. Lukas
Svanesang i Skt. Lukas

Tid og sted

21. jan. 2023, 20.00

Aarhus, 8000 Aarhus, Danmark

Om eventet

En scene i Aischylos' drama Agamemnon har givet anledning til udtrykket “svanesang” om døden: At svanen på overnaturlig vis ved, hvornår den skal dø, og udsender en smuk klagesang; tilknyttet denne forestilling var en tro i antikken på, at døde mænds sjæle sang, når de blev ført bort af svaner.

Men Danmarks nationalfugl synger ikke, allerhøjest hvæser den hidsigt, hvis man kommer for tæt på dens unger, og de fleste mennesker er bange for den store fugl - delvist på grund af en gammel skræmmemyte om, at svanen kan brække både arme og ben på en voksen mand.

Svanesang er en visuel koncertinstallation i 5 satser, som vender og drejer svanen som figur. Med inspiration i den klassiske musik, litteraturen, folkeeventyr og -tro har duoen Smeltevand skabt en oplevelse, som drager publikum ind i svanens mange facetter, fra ægget klækkes og dunene bliver til prægtige fjer, over magiske drømmerejser i fjerham til svensk parringspolska, nationalisme og til sidst død, blot for at genfødes til livets evige cirkularitet.

Installationen opleves liggende, indhyllet i lyd og med projektioner på loftet.

Se Facebook-event HER

Del dette event

bottom of page