top of page
  • johannebuus

Svanesang - en rejse ind i nationalitetforståelse, dansk kultur - dengang og nu

Til august kan man i Odense Rådhus' festisal opleve Smeltevands nye forestilling Svanesang - en 40 minutter lang visuel koncertperformance som udfolder svanen som dyr, figur og symbol.


En scene i Aischylos' drama Agamemnon har givet anledning til udtrykket “svanesang” om døden: At svanen på overnaturlig vis ved, hvornår den skal dø, og udsender en klagesang; tilknyttet denne forestilling var en tro i antikken på, at døde mænds sjæle sang, når de blev ført bort af svaner. Men knobsvanen, som vi kender herhjemme som en hidsig og territoriel fugl, synger ikke just smuk ... Til gengæld findes der flere andre svanearter som synger, om end ikke smukt, men så i hvert fald interessant.Svanesang er en liggende, visuel koncertoplevelse, hvor Duoen Smeltevand inviterer indenfor i svanereden - et rum, hvor du kan opleve poesi og virkelighed smelte sammen.

Visuelle flader af porøst papir, blanke søer og detaljerede close-ups pryder loftet i Rådhusets Festsal, mens musikkens flader af fløjte, sang og flaksende fjer skaber et eventyrligt univers med Svanen i centrum.


Forestillingen kan opleves i Odense i perioden 23.-26.august og i Aarhus d. 2. september. Følg de nedenstående links for flere detaljer.

44 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page